Drulă îl pune la punct pe Ciolacu: Ar face orice ca pensiile speciale să nu fie trecute la principiul contributivității așa cum a propus USR!

Liderul USR, Cătălin Drulă, critică dur ultima propunere de la Marcel Ciolacu care este, în opinia acestuia, tot una de SALVARE a pensiilor speciale.
Ar face orice ca pensiile speciale să nu fie trecute la principiul contributivității așa cum a propus USR, a completat Drulă.
„Să vedem cu un exemplu concret: premierul Ciucă. Dacă în prima variantă din decembrie, pensia de 18000 lei a lui Nicolae Ciucă rămânea intactă, iar în varianta de la Senat din aprilie rămânea cu 17000 de lei, acum i-au mai tăiat puțin, rămâne cu „doar” 15000 lei.Tot o pensie nesimțită.
Dacă s-ar aplica corect principiul contributivității așa cum a propus USR prin amendamente, Ciucă ar rămâne cu ceva mai puțin de jumătate (probabil în jur de 8000 de lei).
De pensiile speciale ale foștilor parlamentari nu se ating. Stăm cu proiectul USR blocat de Ciolacu în Parlament de un an de zile. De noile pensii frumușele ale foștilor primari, nici atât. Există soluții corecte!”, a punctat liderul USR.
Nu în ultimul rând, potrivit lui Drulă, USR a propus prin amendamente eliminarea tuturor pensiilor speciale, recalcularea pensiilor militarilor pe baza regulilor din sistemul contributiv și respectarea deciziilor CCR referitoare la magistrați fără beneficii suplimentare.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.