Marcel Ciolacu, decis să dea lovitura de grație pensiilor speciale!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că luni au fost depuse amendamente care vizează pensiile speciale. Să închidem definitiv acest subiect, a transmis liderul social democrat.

„Am depus luni, la Camera Deputaților, amendamentele prin care dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale. Aceste modificări au ca scop eliminarea unor abuzuri și inechități care au durat prea multă vreme. Mi-am asumat public acest rol și sunt decis să merg până la capăt”, a anunțat Marcel Ciolacu, luni, pe Facebook.

Liderul PSD a vorbit despre principiul contributivității și despre tranșele PNRR.

„Ținta tuturor celor care am lucrat la aceste soluții este ca principiul contributivității să primeze în întreg sistemul de pensii publice! Astfel, de acum înainte, nimeni nu va mai putea construi sisteme paralele, în care să-și aranjeze din pix pensii uriașe, mai mari decât venitul din activitatea profesională.

Totodată, ne asigură că îndeplinim și condițiile necesare pentru ca, odată adoptate toate modificările pe tema pensiilor speciale, România să poată primi o tranșă de peste 3 miliarde de euro din PNRR.

Avem o nevoie uriașă de acești bani pentru investiții în sisteme publice esențiale, precum Educația și Sănătatea”, a precizat președintele PSD.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.