Eurodeputatul Maria Grapini pune „punctul pe i”: Președintele Iohannis temină două mandate fără să lase nimic bun pentru țară. Proiectul ”România educată”, un eșec!

În contextul grevei generale a cadrelor didactice care a paralizat sistemul de Educație, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, îl critică dur pe președintele Iohannis: „Termină două mandate fără să lase nimic bun pentru țară!”.

Potrivit eurodeputatului Grapini, este nevoie, urgent, de o strategie clară de țară, dublată de o viziune care să vizeze toată societatea.

“Vin din mediul privat și vă spun că dacă se distruge sustenabilitatea și implicit forța IMM-urilor nu se vor mai strânge la buget nici măcar sumele de până acum. Trebuie să elaborăm, în ansamblu, o strategie clară pentru că banii pentru polițiștii, pentru grefieri, educație, sănătate, ceferiști, vin de la mediul economic”, a punctat Maria Grapini, care a avertizat în privința riscurilor creșterii fiscalității la microîntreprinderi.

În opinia eurodeputatului PUSL, România, ca stat, prin aceste decizii riscă să „omoare IMM-urile”, situație ce va avea repercusiuni grave pentru economie.

În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a precizat că în țările din UE s-au găsit, în aceste crize succesive, soluții pentru funcționarea mediului economic pentru a a aduce cât mai mulți bani la buget.

“Nu înțeleg de ce a fost lăsată această criză să se acutizeze? Președintele Iohannis, conform Constituției, trebuia să se ducă la Guvern și să ceară o viziune de țară. Eșecul proiectului ”România educată” se vede în starea în care se află educația, astăzi! Este nevoie de fapte, nu de vorbe!”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.