Medvedv avertizează Marea Britanie

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat miercuri că Marea Britanie este duşmanul etern al Moscovei.

Mai mult, fostul președinte al Rusiei a avertizat că orice oficial britanic care ajută Ucraina să continue războiul ar putea fi considerat ţintă militară legitimă a Moscovei.

„Nătângii de oficiali ai Marii Britanii, duşmanul nostru etern, trebuie să ţină minte că, în conformitate cu legislaţia internaţională general recunoscută care reglementează modul de desfăşurare a războiului modern, inclusiv Convenţiile de la Haga şi Geneva cu protocoalele lor adiţionale, statul lor poate fi, de asemenea, calificat ca fiind în război”, a susținut Dmitri Medvedev  într-o postare pe Twitter.

Oficialul rus a acuzat Marea Britanie că poartă un război nedeclarat împotriva Rusiei.

„Marea Britanie acţionează ca un aliat al Ucrainei, furnizându-i ajutor militar sub formă de echipamente şi specialişti, adică, de facto, duce un război nedeclarat împotriva Rusiei. În aceste condiţii, oricare dintre responsabilii săi publici (fie militar sau civil, care facilitează războiul) poate fi considerat o ţintă militară legitimă”, a transmis Medvedev în postarea sa.

Declarația lui Medvedev vine la scurt timp după ce șeful diplomației britanice James Cleverly a declarat că Ucraina are dreptul să lovească ţinte legitime pe teritoriul rus în scop de autoapărare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.