Primarul general, Nicușor Dan, vești bune pentru bucureșteni: 20.000 de imobile din cele 6 sectoare ale Capitalei și din zonele protejate vor intra în procesul de evaluare rapidă a riscului seismic!

Primarul general, Nicușor Dan, a precizat că 20.000 de imobile din cele 6 sectoare ale Capitalei și din zonele protejate vor intra în procesul de evaluare rapidă a riscului seismic. Ulterior acestui proces, se va stabili câte dintre aceste clădiri au nevoie de expertiză și mai apoi de consolidare, a mai spus primarul general.
Potrivit lui Nicușor Dan,  harta acestor clădiri este deja gata, la mai puțin de trei luni de când ne-am propus să demarăm acest proces.
„Am discutat marți cu reprezentanții primăriilor de sector despre împărțirea sarcinilor în acest domeniu având în vedere obligațiile impuse de Legea 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor”, a mai spus edilul.
 „Propunerea noastră este ca Primăria Capitalei să consolideze clădirile care sunt în zonele protejate, zonele istorice ale Bucureştiului, iar primăriile de sector să reabiliteze imobilele care sunt în afara acestor zone.
 Aşteptăm un răspuns de la aceștia, până la jumătatea lunii iunie, iar dacă răspunsurile vor fi pozitive, vom propune Consiliului General o hotărâre de Consiliu prin care să împărţim aceste sarcini.
 Mulțumesc AMCCRS și ADIZMB pentru organizarea acestor întâlniri de lucru”, a conchis primarul general.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.