Alimentele pe care trebuie să le eviți!

După vârsta de 30 de ani există alimente care trebuie să dispară din dieta zilnică. Sunt vizate în special alimentele care pot contribui la creșterea riscului de boli cronice. Gogoșile, brioșele, tartele, ciocolata sau sucurile din comerț nu trebuie să apară în alimentația persoanelor de peste 30 de ani.

Adulții prezintă o probabilitate mai mare să dezvolte  afecțiuni de sănătate cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul sau osteoporoza. Din această cauză, adulții care au împlint 30 de ani trebuie să țină cont de faptul că există alimente care nu mai trebuie consumate, pentru a evita riscurile.  Adulții au nevoie de mai puține calorii în alimentație, dar  organismul le cere adulților mai mulți nutrienți în comparație cu tinerii. În acest caz, experții au stabilit alimentele care trebuie eliminate din dietă după vârsta de 30 ani.

Printre cele mai periculoase alimente se numără tartele, brioșele, gogoșile, adică produsele de panificație în general, trebuie evitate în mod deosebit tartele, brioșele, gogoșile, adică produsele de panificație în general. Din cauza conținutului ridicat de zahăr alb, rafinat, aceste alimente vor conduce la depășirea dozei zilnice recomandate și, în cele din urmă, la creșterea insulinei și la dezvoltarea de diabet.

Aceeași situație este valabilă și la sucurile din comerț. Din cauza zaharurilor, acestea pot fi factori de risc pentru cancer, o boală care ”se hrănește” exact cu aceste zaharuri și cu mulți dintre conservanții pe care îi conțin sucurile.

Specialiștii spun că și alimentele congelate trebuie evitate de persoanele care au împlinit 30 de ani. Acestea sunt bogate în conservanți, coloranți, sodiu, sare procesată, uleiuri hidrogenate și alte substanțe nocive.  Mai ales atunci când sunt introduse la microunde, unde se gătesc de obicei, devin și mai periculoase pentru sănătate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.