Cât câștigă românii care merg la cules căpșuni în Spania!

Milioane de români au luat drumul Occidentului, mai ales odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, majoritatea alegând Italia, Spania sau Germania, ţări unde găsesc salarii mult mai atractive decât în ţara noastră, iar în unele cazuri chiar şi costurile traiului sunt mai mici, astfel că pot economisi sume importante sau îi pot ajuta pe cei dragi rămaşi acasă.

Pe site-urile de recrutare există zeci de anunțuri cu oferte de muncă în afara ţării, iar cele mai căutate sunt la cules de legume și fructe. Chiar dacă în ultimii ani românii au ajuns să folosească termenul de „căpşunar” cu sens peiorativ, adevărul este că un culegător de fructe sau legume în Spania poate câştiga un salariu dublu faţă de cât ar fi plătit în ţară, iar cheltuielile nu se ridică la nivelul din România.

Românii, care își caută un loc de muncă în Spania, vor desfășura diverse activități precum: culesul merelor, cireșelor, afinelor, nectarinelor sau caiselor, sau vor curăța pomi. Sunt disponibile și locuri de muncă în fabricile din zonă, unde fructele trebuie aranjate în lăzi și caserole.

Pe site-urile specializate în recrutarea personalului există sute de anunțuri cu joburi disponibile și condiţii foarte avantajoase.

Spre exemplu, cei care sunt interesați să plece în Spania la cules de căpșuni vor avea cazarea gratuită, iar plata se va face pe oră cu 8.10 euro. Transportul este asigurat de firmă și în ceea ce privește programul de lucru acesta este de 7-10 ore. La un calcul simplu, românii pot câștiga 1.800 de euro pe lună.

O româncă stabilită de câțiva ani peste hotare a explicat pe rețelele de socializare de câți bani ai nevoie în fiecare lună, dacă te gândești să te mulți acolo.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.