Ludovic Orban acuză: Nerușinarea pesediștilor, în privința pensiilor speciale, este dincolo de orice limită!

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, susține că nerușinarea pesediștilor este dincolo de orice limită. Potrivit lui Orban, ei sunt inițiatorii și cei care au impus în 2015 adoptarea legii prin care s-au instituit pensiile speciale ale parlamentarilor, așa cum au făcut în cazul aproape tuturor pensiilor speciale existente astăzi în România.
Liderul Forța Dreptei a precizat că în anul 2021, ca președinte al Camerei Deputaților, a condus ședința Parlamentului în care au fost desființate aceste pensii nesimțite. Din păcate, Curtea Constituțională, dominată de judecători numiți de PSD, a decis pe motive de procedură că legea este neconstituțională, a mai spus Orban.
„Imediat, am depus în 10 mai 2022, în numele parlamentarilor Forța Dreptei, un nou proiect de lege de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Nu am fost singurii. Și USR a depus un proiect de lege cu conținut similar. Am cerut dezbaterea și adoptarea proiectului în procedură de urgență”, a completat fostul premier.
În opinia acestuia, din 10 mai 2022 și până astăzi ambele proiecte de lege, depuse de Forța Dreptei și de USR, au fost ținute la sertar de majoritatea controlată de PSD. Orice încercare de a solicita dezbaterea proiectelor a fost zadarnică, pentru că majoritatea parlamentară a blocat sistematic cererile noastre, a adăugat liderul Forța Dreptei.
Mai mult, Orban a mai spus că după ce au boicotat timp de peste un an de zile strădaniile noastre de a desființa aceste pensii nerușinate, PSD a anunțat fără niciun pic de jenă ieri că a depus un proiect de lege de desființare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, plagiat după proiectele depuse de noi.
„Timp de 13 luni, Parlamentul a plătit din taxele și impozitele cetățenilor români aceste pensii, deși ele ar fi putut fi desființate încă din mai sau iunie, anul trecut. Zeci de milioane de lei s-au dus pe apa Sâmbetei total aiurea, doar din cauza PSD și PNL, care au refuzat să introducă pe ordinea de zi și să voteze proiectele depuse de noi în mai 2022.
Or, să vină acum PSD și să se laude că ei vor desființarea pensiilor speciale, tocmai ei, care sunt vinovați pentru instituirea acestui privilegiu rușinos pentru aleșii neamului, este de noaptea minții.
Singurul lucru pe care ar trebui să îl facă pesediștii este acela de a își cere scuze cetățenilor români că au fost atât de nesimțiți încât să își acorde, cu de la sine putere, niște pensii speciale care au scandalizat pe toată lumea.
Noi, parlamentarii din Forța Dreptei, vom vota orice proiect de desființare a pensiilor speciale. Dar oamenii trebuie să fie informați corect și să nu se lase păcăliți de aceia care sunt principalii vinovați pentru existența pensiilor speciale în România”, a conchis Ludovic Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.