Donald Trump se va prezenta, miercuri, în fața tribunalului din Miami

Fostul președinte american, Donald Trump, se va prezenta astăzi în fața tribunalului din Miami în cadrul unui nou proces federal. Donald Trump se confruntă cu 37 de capete de acuzare, inclusiv acuzații de păstrare neautorizată de documente clasificate și conspirație pentru obstrucționarea justiției, după ce a părăsit Casa Albă în 2021, potrivit unor documente ale tribunalului federal. 

Donald Trump a ajuns în Florida, pentru a se prezenta în fața magistraților. Potrivit unuia dintre avocaţii săi, el va pleda nevinovat. Totul se întâmplă cu o zi înainte ca fostul preşedinte să împlinească 77 de ani.

La Miami, autorităţile au sporit securitatea pentru a preveni orice fel de risc în cazul unor manifestaţii. Mai ales după ce ambele tabere, pro și anti Trump au mai protestat în trecut.

Fostul președinte, care îşi propune să revină din nou la putere în 2024, se confruntă cu nu mai puţin de 37 de capete de acuzare, printre care reţinerea ilegală de informaţii privind securitatea naţională, și obstrucţionarea justiţiei.

Cutiile de documente pe care Trump le-a păstrat conțin secrete despre armele nucleare, potrivit rechizitoriului de 44 de pagini care a fost dezvăluit.

Este pentru prima dată când un fost preşedinte american este pus sub acuzare la nivel federal. Donald Trump a fost deja acuzat pentru mai multe fraude contabile de către justiţia din New York, în legătură cu o plată efectuată înainte de alegerile prezidenţiale din 2016. Totul pentru a o determina pe o fostă actriţă porno, Stormy Daniels, care susţine că a avut cu el relaţii sexuale, să păstreze tăcerea.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.