Ambasada Italiei la București a organizat la Colegiul Academic din Cluj-Napoca un seminar dedicat relației dintre sport și alimentație

Ambasada Italiei la București, în colaborare cu Federația Italiană de Fotbal (FIGC), Confindustria România și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), a organizat astăzi la Colegiul Academic din Cluj-Napoca un seminar dedicat relației dintre sport și alimentație. Întâlnirea a avut loc cu ocazia participării echipei naționale Under 21 a Italiei la turneul final al Campionatului European de fotbal la această categorie de vârstă, găzduit de România și Georgia în perioada 21 iunie – 8 iulie.

 Este cel de-al doilea eveniment de diplomație sportivă promovat în România. Într-adevăr, la data de 11 mai, Ambasada a organizat o inițiativă similară la București, dedicată rolului sectorului privat în promovarea politicilor și programelor de promovare a impactului social și a incluziunii sociale prin sport. În acest context, au fost prezentate câteva bune practici ale companiilor italiene prezente în România. Deplasarea în această ţară a naționalei Italiei Under-21 a oferit punctul de plecare pentru consolidarea acestei linii directoare de acțiune diplomatică.Concret, seminarul de la Colegiul Academic a ilustrat beneficiile pentru sănătate asociate cu practicarea sportului, împreună cu importanța obiceiurilor alimentare sănătoase specifice dietei mediteraneene, un model extrem de eficient în combinarea unei varietăți largi și apetisante de alimente cu impact pozitiv asupra sănătății și performanței atletice.

 Întâlnirea, moderată de jurnalistul Claudiu Pădurean, a antrenat prezenţa unor personalități din lumea fotbalului italian și românesc: selecţionerul naționalei Italiei Under 21, Paolo Nicolato; jucătorii italieni ai naționalei Italiei Under-21.Doamna Maria Luisa Cravana, nutriționista echipei naționale Under 21 a Italiei, doamna Graţiela-Flavia Deak, domnul Raul Nemeş de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UBB  și responsabilul Grupului Tehnic Agrindustria al Confindustria România, Marco Favino, au oferit un punct de vedere științific și tehnic asupra subiectelor discutate.Lucrările au fost deschise de discursurile Ambasadorului Italiei în România, Alfredo M. Durante Mangoni, Prorectorului Universităţii Babeş-Bolyai Corin Braga și Delegatului teritorial al Confindustria România, Gianluca Zanellato.

Colegiul Academic al Universității Babeș-Bolyai a găzduit și o expoziție fotografică despre istoria echipei naționale de fotbal a Italiei, realizată din 94 de imagini puse la dispoziția Ambasadei de către FIGC și Fundația Muzeul Fotbalului din Coverciano.

 Centrul Italian de Excelență al Confindustria România Leonardo Da Vinci, care are sediul chiar la Universitatea Babeș-Bolyai, și Universitatea însăşi au donat 60 de bilete studenților participanți la seminar la cele trei meciuri ale naționalei Italiei din faza grupelor turneului (Franţa-Italia, 22 iunie; Elveţia-Italia, 25 iunie; Italia-Norvegia, 28 iunie) care vor avea loc la Cluj-Napoca.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.