Edi Iordănescu îi dă replica lui Gică Popescu

La 24 de ore de la meciul Elveția – România, în care „tricolorii” au avut „noroc chior”, Edi Iordănescu a revenit cu un răspuns pentru contestatari, în special pentru Gică Popescu. 

Selecționerul României a reacționat pe pagina sa de Facebook, cu un răspuns „în patru puncte”.

Iată explicația selecționerului Edi Iordănescu:

„1. Nu putem să adunăm puncte și să jucăm excepțional din punct de vedere estetic. 

Ne aflăm într-o etapă în care, deocamdată, nu putem și să adunăm puncte, și să jucăm excepțional din punct de vedere estetic. Acesta e adevărul! Și doar dacă ni-l asumăm bărbătește vom deveni mai buni!

După trei turnee finale ratate, nu cred că ne putem permite să renunțăm la puncte doar ca să primim aplauze. Calificările aduc încredere, iar încrederea te ajută să joci altfel. Până atunci, eficiența e prioritară în fața esteticii.

2. Am mai multe argumente pentru alegerea sistemului cu Elveția.

Am decis să începem meciul din Elveția cu un sistem din 5 fundași și sunt convins că a fost decizia cea mai bună. Am mai multe argumente pentru alegerea acestui sistem, nu le pot acoperi pe toate în această postare. Dar, spre exemplu, istoricul ne arată că împotriva Germaniei, un alt adversar de top, în deplasare, naționala a făcut un meci bun cu această abordare.

În plus, pe fază ofensivă, acest sistem presupune în anumite momente ale jocului o structură 3-4-3 cu care noi suntem familiarizați și pe care o folosim când jucăm varianta 4-3-3 hibrid. Rezultatul din Elveția ne-a confirmat, îmi reproșez doar că nu am avut timpul suficient pentru a lucra mai mult acest sistem.

În plus, dacă jucam un sistem cu 4 fundasi aveam garantii mai mari?! Scorul putea evolua si mai categoric pt gazde si probabil nu mai reveneam!!

3. Suntem pe drumul cel bun.

Am spus după egalul din Elveția că suntem pe drumul cel bun. Da, întăresc acest lucru, oricâte ironii sau atacuri ar veni: suntem pe drumul cel bun! De ce? Suntem neînvinși după primele patru meciuri din grupă, dintre care trei disputate în deplasare.

Suntem pe loc de calificare la EURO, cu puncte obținute în Kosovo, rivală la calificare, și în Elveția, favorita grupei, care a învins Israel cu 3-0 acolo unde noi am remizat. Avem 6 jocuri oficiale consecutive fără înfrângere, întinse pe un an calendaristic.

Și suntem pe drumul cel bun pentru că, în vestiar și pe teren, se văd concret valorile pe care le-am construit: spiritul, unitatea, sacrificiul. Am spus că am început să construim valori, acestea sunt.

4. Încrederea mea în tricolori și în potențialul lor a fost, este și va rămâne deplină.

Încrederea mea în tricolori și în potențialul lor a fost, este și va rămâne deplină. Niciun atac, indiferent de unde vine, nu mi-o poate zdruncina. Vă susțin și vreau să știți asta în orice moment, cât de greu ar fi, acum sau la echipa de club! Până la următoarele meciuri ale României, din septembrie, misiunea este să luptați pentru statutul vostru la cluburi.

Credeți mai mult în voi, fiți responsabili și faceți tot ce depinde de voi pentru a crește nivelul individual, pentru că eu sunt convins total de această evoluție! Dacă ne vom reîntâlni într-o formă sportivă bună și cu un moral bun, deja vom crește și ca echipă națională”, a comentat Iordănescu.

VEZI AICI comentariile acide ale lui Gică Popescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.