Ludovic Orban (Forța Dreptei), revoltat: Majoritatea PSD-PNL a votat o lege de modificare a codului civil prin care se aduce o atingere gravă proprietății private din România!

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, acuză faptul că majoritatea psd-pnl a votat o lege de modificare a codului civil prin care se aduce o atingere gravă proprietății private din România. Potrivit lui Orban, legea obligă toți proprietarii de terenuri agricole din România care vor să își arendeze terenurile aflate în proprietate să încheie contracte de arendă pe o perioadă minimă de 7 ani.
„În țara noastră există peste 2 milioane de proprietari de terenuri agricole. Conform acestei legi ei vor fi obligați, dacă vor să mai poată obține venituri din proprietatea lor, să își arendeze terenul nu pe o periodă de un an, sau de doi ani sau pe ce perioadă doresc ei. Vor fi obligați să încheie contracte de arendă, prin care își cedează dreptul de folosință asupra proprietății, pe o perioadă de minim 7 ani. 7 ani în care nu mai pot să dispună de terenul lor în niciun fel, pentru că rezilierea contractului nu se poate face decât dacă dă faliment arendașul sau dacă nu plătește redevența stabilită”, a punctat deputatul.
Mai mult, Orban susține că trebuie să nu neglijăm faptul că, odată cu arendarea terenului, arendatorul cedează și dreptul de a beneficia de plățile la hectar acordate de la bugetul UE. De asemenea, arendașul, în cazul în care arendatorul dorește să vândă o parte din proprietate, are drept de preempțiune, a mai spus liderul Forța Dreptei.
„O altă prevedere cu efecte perverse a legii votate de guvernanți este cea prin care se permite schimbul de utilizare a terenurilor între arendași.
Nu putem accepta o asemenea lovitură dată proprietății private a milioane de cetățeni români. Am luat decizia ca parlamentarii Forța Dreptei, împreună cu parlamentarii USR, să atacăm la CCR această lege infamă, promovată de psd și înghițită pe nemestecate de peneliști, lege care servește unui grup restrâns de mari fermieri, cei mai mulți dintre ei apropiați de psd”, a conchis Orban.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.