Elevii din Călărași, Teleorman, Vaslui și Botoșani, cele mai slabe rezultate la evaluarea națională!

Rezultate dezastruoase la Evaluarea Naţională. Unul din patru elevi nu a obţinut nici măcar nota 5 la examen. Cele mai slabe rezultate de la Evaluarea Naţională le-au obţinut elevii din Călăraşi, Teleorman, Vaslui şi Botosani. Peste 36.000 de tineri au luat note între 1 şi 5. Între 5 si 6 sunt încă aproape 20.000.

Topul colegiilor se va schimba în acest an, preconizează profesorii, iar mediile vor scădea cu cel puţin 40 de sutimi faţă de anii precedenţi. Anul acesta, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, media de admitere nu va mai fi legată de mediile din gimnaziu.

La Colegiul Gheorghe Lazăr, ultima medie de intrare de anul trecut a fost 9.63 la filologie. Anul acesta, profesorii se aşteaptă la o scădere cu cel puţin 40 de sutimi la admitere.

„Media de intrare va fi mai mică, zic eu, ceea ce nu va fi un lucru rău, o inflaţie de valori nu interesează pe nimeni. Ne dorim ca nota să fie aproape de realitate, şi realitatea cu care ne confruntam când elevii veneau la liceu era că ei nu sunt totuşi de notele acelea”, a declarat Ionela Neagoe, director la Colegiul Gh. Lazăr, pentru observatornews.ro.

Completarea fişelor de înscriere la liceu începe pe 6 iulie. Repartizarea la liceu se va afişa pe 19 iulie.

6 – 7 și 10 – 17 iulie 2023 – Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! Numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului!

Completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ și depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.