Primarul general, Nicușor Dan, demarează lucrările de consolidare la imobilul monument istoric din str. Boteanu 3A-3B

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat începerea lucrările de consolidare la imobilul monument istoric din str. Boteanu 3A-3B.
Potrivit lui Nicușor Dan, administrația Municipală pentru Consolidarea clădirilor cu risc Seismic a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de consolidare la imobilul monument istoric din str. Boteanu 3A-3B.
 Durata de execuție este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
 Clădirea este o construcție multietajată, formată din două corpuri, cu un total de 82 de locuințe, cu înălțime de șapte etaje plus mansardă, fiind înscrisă în lista Monumentelor Istorice în Zona Construită Protejată nr. 16 – Calea Victoriei.
 Imobilul se află în clasa de risc seismic RS1, a fost construit în anul 1936 și are o suprafață desfășurată de 4997 mp (corp A), respectiv 5596 mp (corp 3B).
 În prezent, au început demersurile pentru relocarea proprietarilor care au solicitat mutarea în locuințe de necesitate asigurate cu titlul gratuit de către Primăria Municipiului București, a mai spus edilul, care a adăugat că lucrările vor fi executate de Asocierea CONCELEX SRL-CONCELEX ENGINEERING SRL (în calitate de antreprenor).
 Valoarea contractului este de 55.328.875,18 lei. Din această sumă, AMCCRS a obținut finanțare prin PNRR în valoare de 36.502.312,77 lei.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.