Pentru că PNL a avut inițiativa, Clotilde Armand blochează construcția de creșe și grădinițe în Sectorul 1

În ședința de Consiliu Local convocată astăzi, PNL Sector 1 readuce în discuție un proiect de hotărâre de Consiliu Local blocat de primarul Armand de aproape un an. Un proiect care, într-o administrație normală, ar trebui să depășească orgoliile politice inutile, pentru că rezolvă o problemă gravă a sectorului: construcția unei creșe în zona de nord a sectorului.

Cifrele vorbesc de la sine: în 2020, în Sectorul 1 au fost înregistrați 3.500 de nou-născuți. Este vorba strict de copiii din familii cu domiciliul în Sectorul 1 și care sunt deja la vârsta pentru creșă. În 2023, sectorul 1 are 240 de locuri disponibile la cele 5 creșe. De 15 ori mai puține decât necesarul.

În campanie și mult timp după, primarul Armand a vorbit vehement despre acest subiect. Doar o mostră de minciună și demagogie:  „Copiii din Sectorul 1 vor avea la dispoziție două creșe noi dotate cu tot ceea ce este necesar pentru o educație timpurie de calitate. Educația timpurie și rezolvarea deficitului de locuri la creșă sunt priorități ale administrației pe care o conduc. Îmi doresc ca, în cel mai scurt timp posibil, pentru locuitorii sectorului 1 să nu mai fie o problemă găsirea unui loc la creșă”, spunea Clotilde Armand în septembrie 2021.

Oricum cele două creșe promise nu ar rezolva nici pe departe problema, dar și așa, ele nu sunt încă, nici măcar pe hârtie. Încă o deziluzie marca USR la Sectorul 1.

„În timp ce familiile plătitoare de taxe în Sectorul 1, în lipsa locurilor la creșele publice, caută alternative, Armand ține blocat în sertar proiectul PNL de preluare a clădirii de pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești Nr. 11A, aflată în paragină, în vederea construirii unei creșe și grădinițe. Clădirea în care PNL propune construirea de creșă și grădiniță este proprietatea Municipiului București, lăsată în paragină, fiind în acest moment un pericol pentru sănătatea și siguranța cetățenilor din cartier. Proiectul PNL a fost înregistrat cu Nr. K2- 169/05.08.2022, zi din care a rămas blocat de impostura și lipsa de gândire managerială eficientă a unui ales local care a dezamăgit pe linie”, a declarat Dinu Gheorghe, liderul grupului de consilieri locali PNL Sector 1.

Daniel Ciungu, consilier local și unul dintre inițiatorii proiectului de hotărâre, punctează că nevoia construcției de creșă și grădiniță în această locație abandonată a venit din discuțiile cu cetățenii, care au subliniat urgența. „Problema locurilor în creșe și grădinițe este generalizată în sector și acută în partea de nord, unde construcția de locuințe noi din ultimii ani nu a fost completată de o dezvoltare echilibrată a infrastructurii. Preluarea clădirii vechilor grajduri regale este o soluție cât se poate de eficientă, mai ales că există bani alocați în buget chiar pentru noi unități de învățământ preșcolar„.

În luna martie, bugetul Sectorului 1 fost aprobat în Consiliul Local cu o serie de amendamente PNL, printre care și alocarea a 19 milioane lei pentru creșe și grădinițe. PNL Sector 1 o somează pe Clotilde Armand să deblocheze acest proiect urgent și să facă toate demersurile pentru demararea construcției. Confortul și educația copiilor noștri nu sunt negociabile!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.