Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: În toate centrele pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități sau în vârstă avem nevoie de personal calificat!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Revoltată de modul inacceptabil în care au fost tratate în azile persoanele cu dizabilități și cele în vârstă, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reiterat necesitatea pregătirii intense a unui personal calificat pentru îngrijirea acestora, în toate centrele private și de stat.

Potrivit eurodeputatului Grapini, pentru evaluarea situațiilor și pentru îngrijirea permanentă a persoanelor cu dizabilități și a celor în vârstă din azile, este nevoie de oameni specializați.

“Asistența socială este o profesie. Noi trebuie să venim urgent, și asta i-aș propune doamnei ministru al Familiei, cu cursuri intensive pentru asistenți sociali, prin intermediul cărora aceștia să poată să aibă grijă în mod corect de aceste persoane în vârstă. Este o muncă foarte grea, solicitantă, trebuie să ai și puterea de a rezista, pentru că un bătrân scapă ceva pe jos, murdărește, nu trebuie să țipi la acesta sau, mai rău, să-l lovești sau să-l izolezi de ceilalți pentru a-l pedepsi. Prima măsură pe care aș lua-o ar fi, repet, să facem cursuri intensive de pregătire”, a punctat, în intervenția sa Maria Grapini.

De asemenea, eurodeputatul PUSL a precizat că soluția gestionării acestor situații doar prin implicarea organizațiilor nonguvernamentale nu rezolvă problema.

“Organizațiile neguvernamentale pot să vină cu voluntari, să ajute. Ele pot face voluntariat, pot merge din casă în casă pentru a ajuta bătrânii care sunt singuri. Dar soluția sustenabilă este, așa cum am spus, organizarea unor cursuri intensive de pregătire și pregătirea temeinică a unui personal specializat în asistență socială”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.