Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, revoltat: Legile trebuie să fie clare, precise și mult mai aspre pentru toți cei care încalcă drepturile cetățenilor!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Cazul revoltător în care o tânără de 24 de ani a născut luni, pe trotuarul din fața Spitalului din Urziceni, pe fondul iresponsabilității și, ulterior, a fugii cronice de răspundere a managementului unității sanitare, a generat reacția intransigentă a europarlamentarului PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D.

Potrivit eurodeputatului Grapini, legile trebuie să fie clare, precise și mult mai aspre pentru toți cei care încalcă drepturile cetățenilor!

“Mi se pare arogantă declarația doamnei manager, iar justificarea acesteia este, din punctul meu de vedere, aiuritoare. Din păcate, ministrul Sănătății nu poate să ia o decizie, pentru că aceasta este organizarea, și nu are pârghiile necesare pentru a o demite. Dacă, însă, primăriile și-au asumat să ia aceste spitale în subordine, atunci acestea au și dreptul de a face demiteri, dar și obligația de a întreba și de a cere soluții, dacă există în unitatea respectivă organizarea pentru preluarea unei urgențe, a unei victime dintr-un accident de circulație, a unei gravide care trebuie să nască, a unui infarct etc”, a punctat Maria Grapini, care a adăugat că în niciun caz un manager de spital nu poate să justifice inacțiunea față de această situație gravă, venind în contrapondere cu rezultatele sale din ultimii șase ani.

În opinia eurodeputatului PUSL, trebuie reorganizat urgent totul, la nivel medical.

“Managerul va plăti, din salariul uriaș, acea amendă modică de 4.000 de lei și a rezolvat problema. Dacă, însă, murea copilul, acolo, la naștere? Cum să nu poată fi primită această fată într-un spital în care exista medic de gardă, chirurg, și să nu fie asistată medical la naștere? Situația este de neacceptat! Trebuie, așa cum am spus, legi mai clare și decizii mult mai ferme!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.