CNN: Oficialii occidentali, tot mai pesimiști în privința succesului contraofensivei Ucrainei!

Oficialii occidentali sunt tot mai pesimiști în privința șanselor de reușită ale contraofensivei Ucrainei, care vizează recuperarea teritoriile ocupate de ruși. Potrivit unei analize CNN, este foarte puțin probabil ca până la toamnă să se înregistreze succese majore. 

După câteva săptămâni de la lansarea contraofensivei, 4 oficiali occidentali de rang înalt au exprimat, pentru CNN, evaluări “din ce în ce mai sumbre” cu privire la capacitatea forțelor Kievului de a elibera o parte semnificativă din teritoriul ocupat.

“Să facă, într-adevăr, progrese care să schimbe echilibrul acestui conflict, cred că este extrem, extrem de puțin probabil”, a afirmat unul dintre acești diplomați.

Potrivit analizei postului TV american, principala provocare pentru forțele ucrainene este străpungerea liniile defensive rusești din estul și sudul Ucrainei. Într-un fel, prin inversarea direcției manevrelor militare, ucrainenii se află acum în postura în care s-au aflat rușii în timpul ofensivei și, ca urmare, pierd foarte mulți oameni.

Și oficiali american recunosc situația dificilă a trupelor ucrainene, deși păstrează speranța unor noi progrese. În plus, apropierea toamnei limitează oportunitățile de acțiune ale ucrainenilor, conform specialiștilor.

Mai mult, aceștia au recunoscut că unele așteptări legate de evoluția contraofensivei au fost “nerealiste”, iar reversul este că presiunile exercitate de Occident asupra Ucrainei au crescut, iar posibilitatea unor concesii teritoriale acordate Rusiei nu mai este respinsă vehement.

La nivel oficial, șeful Forțelor Armate Ucrainene, generalul Valeri Zalujni, i-a declarat omologului său american, Mark Milley, că militarii ucraineni creează pas cu pas condițiile pentru a avansa, iar apărarea ucraineană rămâne fermă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.