Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant: Politica legată de etichetarea corectă și conformă cu calitățile produsului duce la bunăstarea consumatorului!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

În calitatea sa de vicepreședinte al Comisiei pentru Piață Internă și Protecția Consumatorului, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a salutat votarea cu o largă majoritate, în plenul PE de la Strasbourg, a raportului intitulat „Consolidarea rolului consumatorilor în tranziția verde!”.

„Cum se consolidează însă consumatorul? Dacă într-adevăr eticheta pe care noi o vedem, precum și reclamele aferente – gen: ”cumpărați de la mine pentru că produsele mele sunt ecologice” – contribuie la protecția mediului, sunt sănătoase șamd, sau, din contră, nu au un suport real, induc consumatorului dorința de a cumpăra și fac atât de rău acestuia, creând o concurență incorectă în piață?”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, politica legată de etichetarea corectă și conformă cu calitățile produsului,  duce, până la urmă, la bunăstarea consumatorului în contextul în care estimarea este de 12,5 până la 19,4 miliarde de euro, pe o perioadă de 15 ani, ceea ce înseamnă un miliard de euro pe an, ceea ce nu este puțin.

Astfel, a mai spus eurodeputatul PUSL,  apare o bunăstare la consumator, dar și un sprijin consistent în privința unei competiții corecte în piață.

„Se mai vorbeşte şi de câte ori poate fi reciclat un produs, astfel încât să nu ajungă, până la urmă, să fie toxic. Adică este o limită de reciclare, nu poți la infinit să reciclezi un produs și să ajungi apoi ca acesta să aibă efecte asupra sănătății oamenilor.

Până la urmă, eu sunt bucuroasă că s-a votat acest raport pentru că, astfel, a început să se discute foarte mult de promovarea etichetei ecologice a durabilității produselor”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.