Peste 1,8 milioane de șoferi cu asigurare RCA emisă de Euroins trebuie să-și caute, din septembrie, o altă companie de asigurări!

Peste 1,8 milioane de mașini aflate în trafic au asigurare RCA validă emisă de Euroins, fosul lider RCA intrat în faliment.

25% din totalul mașinilor asigurate RCA aflate în trafic au polițe valabile emise de Euroins, fostul lider RCA intrat în faliment, care urmau să expire automat după 8 septembrie, astfel că șoferii în cauză trebuiau să-și facă din timp altă asigurare RCA. Pentru a evita apariția unor posibile probleme, ASF a decis extinderea perioadei în care contractul RCA poate intra în valabilitate de la momentul semnării acestuia. Decizia este valabilă de astăzi, fiind publicată în Monitorul Oficial.

Guvernul a prelungit valabilitatea polițelor RCA de la Euroins, cu încă 3 luni. Practic, acestea vor expiră nu la 8 septembrie, așa cum prevedea termenul inițial, ci la 8 decembrie 2023. Guvernul României a pus în dezbatere publică un proiect de OUG în acest sens.

RCA 2023: Articol unic – Pentru poliţele de asigurare/reasigurare, încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a  prezentei ordonanțe de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 466 din 25 iunie 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.