Cadrelor didactice care meditează, în particular, elevii pe care îi au în clasă li se poate desface contractul de muncă!

Profesorii care meditează în particular elevii pe care îi au la clasă pot fi cercetați disciplinar şi riscă să li se desfacă imediat contractul de muncă.

La o simplă căutare pe Google, vedem cu internetul „abundă” în anunțuri postate de profesori care fac meditaţii cu elevii în particular. Prețurile pornesc de la 50 de lei (ședința de o oră la limba și literatura română) și ajung la 100 de lei, la aceeași materie. Tariful practicat diferă în funcție de experiența respectivului cadru didactic, importanța materiei predate pentru examenele naționale, de exemplu, dar și de vechimea la catedră.

Din septembrie, potrivit noii legi a Educației, dascălii care fac meditații cu elevii de la clasă vor fi cercetați disciplinar. Începand din 2022, profesorii care dau meditații, dar nu cu elevii pe care îi au la clasă, trebuie să se înregistreze la Registrul Comerțului și să depună o declarație referitoare la impozitul pe venit (Formularul 212), până la data de 25 mai a fiecărui an.

Mai mult, într-un articol din noua lege este prevăzut clar că toate cadrele au obligația de a se asigura că elevii dobândesc suficiente cunoștințe la clasă, astfel încât să nu mai aibă nevoie de meditații.

Noua lege a Educației ar urma să intre în vigoare pe 2 septembrie, însă nu sunt menționate clar sancțiunile pe care le riscă profesorii care încalcă acest articol.

Se vorbește despre posibilitatea primirii unui avertisment și, în cele din urma, desfacerea contractului colectiv de muncă, dacă situația se repetă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.