Italia și Franța, țările, din UE, cu cei mai mulți hoți de buzunare!

Hoții de buzunare au existat dintotdeauna, dar în ultimii ani a crescut numărul cazurilor de hoție în țările europene. Înainte de a-ți planifica o călătorie, ar fi prudent să consulți recentul clasament al țărilor unde riscul de a deveni victima hoților de buzunare este cea mai mare și să înveți cum să te protejezi contra acestor infractori.

Anual, mii de turiști se confruntă cu coșmarul de a li se sustrage obiectele de valoare pe teritoriul străin. Turistii sunt tinta preferata a hotilor, din cauza faptului ca, adesea, nu sunt constienti de imprejurimile din jurul lor.

Hoții sunt experți în identificarea și găsirea oportunităților când oamenii sunt cei mai vulnerabili. Prin urmare, există strategii concrete care pot fi puse în aplicare în scopul prevenirii și protejării împotriva acestui tip de jaf. În continuare, vom explora cele mai afectate țări europene, precum și măsurile de precauție recomandate de experți pentru a preveni hoția de buzunare.

Italia a fost desemnată ca fiind destinația cu cel mai mare risc de furt din buzunare, conform Indexului european al hoților de buzunare publicat de Quotezone.

După discuția cu ministrul Energiei, John Kerry a transmis că „Ministrul Sebastian Burduja este o stea în ascensiune care conduce tranziția energetică a României – așteptăm cu nerăbdare să aprofundăm cooperarea și să stimulăm investițiile împreună”.

Turiștii care au vizitat Colosseumul, Fontana di Trevi și Panteonul din Roma, Duomo di Milano din Milano și Gallerie degli Uffizi din Florența au menționat faptul că li s-au furat obiecte în 1.906 comentarii de călătorie online în 2022.

Acest lucru echivalează cu 463 de cazuri de furt de buzunare la fiecare milion de vizitatori ale principalelor atracții turistice din Italia – cea mai mare proporție din toate țările europene.

Franța se află pe locul al doilea în topul celor mai multe menționări de furturi din buzunare, cu 283 la fiecare milion de vizitatori. Toate cele cinci atracții monitorizate de Quotezone se află în capitala Paris.

În ciuda reputației Barcelonei în ceea ce privește furturile din buzunare, Spania a ocupat doar locul șase pe listă. Recenziile au avut de cinci ori mai puține mențiuni de furt decât în Italia.

Țările cu cele mai puține relatări despre furt din buzunare au fost Republica Irlanda, cu 30 de mențiuni la un milion de vizitatori, și Polonia, cu 18.

„Furtul se poate întâmpla oriunde, iar punctele de atracție turistică sunt locuri convenabile pentru infractori pentru a viza portofelele și poșetele turiștilor în timp ce aceștia sunt ocupați cu vizitarea obiectivelor turistice”, spune Greg Wilson, fondator și CEO al Quotezone.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.