Deputatul Dan Cristian Popescu, mesaj tranșant: Fiecare unitate de învățământ poate introduce în regulament prevederi privind obligativitatea testării consumului de droguri și alcool!

Deputatul PSD, Dan Cristian Popescu, trage un semnal de alarmă, în cadrul unei postări pe pagina de Facebook, în privința necesității creșterii calității actului de Educație din școlile și liceele din România, dar și a adoptării, în unitățile de învățământ, a unor prevederi legate de obligativitatea testării consumului de droguri și alcool.

Întrebându-se retoric “În ce direcție merge România?”, Dan Cristian Popescu a punctat faptul că “dacă înțelegem că România viitoare se formează în școală”, trebuie să înțelegem și faptul că la succes trebuie să contribuim cu toții.

„Știm că, în urma vreunui accident societatea se preocupă(câteva zile doar) și apar tot felul de idei, mai mult sau mai puțin utile, dar, conform legislației actuale, fiecare unitate de învățământ poate introduce în regulament prevederi legate de obligativitatea testării consumului de droguri, alcool etc. sau, de exemplu, obligativitatea purtării uniformei, folosirea machiajului sau restricționarea folosirii telefonului în timpul orelor de curs!”, a precizat deputatul PSD, care, în context, a adăugat faptul că în regulamentul unității de învățământ se poate introduce orice se consideră a fi benefic pentru un proces de învățământ mai bun, pentru mai buna formare a copiilor.

Potrivit lui Dan Cristian Popescu, finanțarea acestor măsuri se face, conform legii, de către administrația locală care administrează respectiva unitate de învățământ.

„Acele consilii de administrare trebuie să se ocupe și de aceste lucruri, dacă se dorește, bineînțeles!”, a conchis deputatul, nu înainte de a ura succes, în noul an școlar, fiecărui elev în parte.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.