Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, a participat și în acest an la Serbările Naționale de la Țebea: “Avram Iancu ar trebui să fie pildă pentru toți românii!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a participat, ca în fiecare an, la Serbările Naţionale de la Ţebea, unul dintre cele mai aşteptate evenimente din „Ţara Zarandului”. Alături de eurodeputatul Grapini, la eveniment, au mai fost prezenți liderii umaniști din Hunedoara și Alba, dar și departamentul PUSL pentru diaspora!
“Eu merg în fiecare an la Țebea, la mormântul lui Avram Iancu, Eroul Neamului, si merg cu credința că Avram Iancu este patriotul român care ar trebui să fie pildă pentru toți românii! Ar trebui să învățăm de la cel supranumit “Crăișorul munților”cum să ne iubim țara, cum să ne implicăm și să luptăm pentru țară, cum să avem curajul și demnitatea de a ne reprezenta cu cinste țara! Avram Iancu este, până la urmă, o veritabilă lecție de istorie care trebuie știută de orice român dar, mai ales, ar trebui luat ca exemplu în acțiune, implicare, dăruire și atitudine. Patriotismul, credința și educația ne pot salva ca națiune. Avram Iancu este nemuritor!”, a precizat eurodeputatul Grapini.
În acest an, la data de 10 septembrie, s-au împlinit 151 de ani de la trecerea la cele veșnice a Eroului Național, Avram Iancu, personalitate marcantă a Istorie Naționale, simbol al Transilvaniei.
Pentru a omagia personalitatea și faptele celui mai iubit fiu al Ardealului, patriotismul și lupta pentru apărarea credinței, Consiliul Județean Hunedoara a organizat, duminică, Serbările Naționale Țebea, eveniment cu o încărcătură emoțională aparte pentru Națiunea Română.
Manifestarea a început la ora 10:30, în Panteonul Moţilor, unde a avut loc o slujbă de pomenire, depuneri de coroane de flori, o evocare istorică a personalităţii lui Avram Iancu, alocuţiuni din partea autorităţilor și defilarea Gărzii de Onoare.
Evenimentul a continuat cu un spectacol folcloric ce a avut loc pe scena în aer liber din imediata vecinătate a Panteonului Moţilor. Printre invitați, s-au numărat solişti cunoscuţi de muzică populară din întreaga ţară.
De menționat faptul că, în fiecare an, în preajma datei de 10 septembrie, în satul de pe Valea Crişului Alb, învecinat municipiului Brad, au loc Serbările Naţionale în cinstea „Crăişorului Munţilor”. Avram Iancu (1824-1872), omagiat la Ţebea, este considerat unul dintre marii eroi ai românilor, în timpul mişcărilor revoluţionare din anii 1848 şi 1849, din Transilvania.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.