Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, ia atitudine în plenul PE de la Strasbourg: Comisia Europeană nu și-a făcut datoria de gardian al tratatelor în ceea ce privește drepturile românilor!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a tras un semnal de alarmă, la Strasbourg, în prezența comisarului european pentru Piață Internă, Thierry Breton, în privința incapacității Comisiei Europene de a-și face datoria de gardian al tratatelor în ceea ce privește drepturile românilor.

În sprijinul afirmațiilor sale, eurodeputatul Grapini a prezentat trei exemple elocvente în care cetățenii români sunt discriminați.

Primul exemplu este cel legat de blocarea de către Austria, fără niciun argument juridic, a aderării României la Spațiul Schengen.

“Parlamentul European a votat, de cinci sau șase ori, aderarea României și Bulgariei la Schengen și nu s-a întâmplat nimic. Comisia Europeană este gardianul tratatelor, există temei juridic pentru a acționa și a lua decizii ferme împotriva Austriei care se opune discreționar aderării celor două state la Schengen. Și, iarăși, nu s-a întâmplat nimic. Ce să spunem românilor în campania electorală, pentru a veni la vot la alegerile europarlamentare?”, a punctat, în intervenția sa, Maria Grapini, care a precizat că una dintre devizele cele mai importante ale UE este aceea că toți cetățenii sunt egali.

Al doilea exemplu de discriminare a românilor, susține europarlamentarul PUSL, este cel legat de viza pentru Statele Unite.

“Domnule comisar, tratatul prevede reciprocitate! Dacă SUA nu lasă cetățenii români, membri ai UE, să intre în Statele Unite, Comisia Europeană poate aplica acel punct și acționa în consecință.

Și, în al treilea rând, vorbesc de o a treia discriminare, și anume, cea legată de subvențiile acordate fermierilor din România, comparativ cu cele ale altor state!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.