Nicușor Dan, vești bune pentru bucureșteni. Primarul general lansează campania de comunicare și conștientizare în domeniul calității aerului!

Primarul general, Nicușor Dan, anunță lansarea site-ului infoaer.pmb.ro.
Acesta este, potrivit primarului general, primul pas al campaniei de comunicare și conștientizare în domeniul calității aerului, pe care Primăria Capitalei o lansează pentru ca bucureștenii să aibă acces în timp real la informațiile referitoare la calitatea aerului din oraș.
De asemenea, aici se regăsesc informațiile privind strategiile, programele și proiectele pe care le derulăm pentru îmbunătățirea calității aerului, a mai spus Nicușor Dan.
În opinia primarului general, pe această platformă, cetățenii pot consulta datele înregistrate de cei 44 de senzori pentru monitorizarea calității aerului, dar și datele măsurate cu autolaboratorul PMB. Printre poluanții măsurați se numără particulele în suspensie PM10, PM2,5 și PM1, dioxidul de azot (NO2), ozonul (O3) și hidrogenul sulfurat (H2S).
„Scopul acestor campanii de măsurări este de a identifica mai bine sursele de poluare, astfel încât Primăria Municipiului București să stabilească cele mai eficiente măsuri de reducere a concentrațiilor de poluanți din aer. Senzorii au fost primiți cu titlu gratuit, în cadrul Parteneriatului pentru orașe sănătoase, prin protocolul încheiat cu Vital Strategies în anul 2022. Aceștia au fost amplasați în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în 44 de locații din întregul oraș, la spitale și unități de învățământ”, a conchis primarul general.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.