Popularitatea lui Zelenski, pe tobogan! Liderul de la Kiev este învinuit de majoritatea ucrainenilor pentru corupția din guvern și administrație!

Volodimir Zelenski scade vertiginos în sondaje. Nu se mai bucură de aceeași popularitate în rândul ucrainenilor ca la începutul războiului declanșat de Vladimir Putin în urmă cu aproape doi ani, informează Realitatea.net.

Popularitatea președintelui Volodimir Zelenski este în scădere în rândul ucrainenilor față de nivelul la care se afla la începutul războiului pornit de Rusia în februarie 2022. Liderul de la Kiev este învinuit de majoritatea ucrainenilor pentru corupția din guvern și administrație, potrivit unui sondaj realizat în iulie 2023.

Interesant este că aceeași părere este împărtășită deopotrivă de tineri și de cei în vârstă, potrivit datelor sondajului. Astfel că ucrainenii cu vârste între 18 și 29 de ani consideră că Zelenski este răspunzător pentru corupție în proporție de 70%, în timp ce persoanele de peste 60 de ani care cred același lucru sunt în proporție de 81%.

Corupția este percepută de cetățeni drept cel mai mare obstacol în calea dezvoltării micilor afaceri în Ucraina.

47% dintre respondenți au susținut acest lucru.

Iar 37% au spus că distrugerile provocate de război ar fi cel mai mare obstacol în calea dezvoltării Ucrainei, iar 36%  că nu este un sistem adecvat de administrare și control fiscal.

Problemele care depind direct de calitatea administrației publice ocupă trei dintre primele patru poziții, care, potrivit ucrainenilor, împiedică dezvoltarea antreprenoriatului. În același timp, următorul impact negativ asupra antreprenoriatului este plecarea specialiștilor și antreprenorilor în străinătate (29%).

Sondajul a fost realizat de Fundația Ilko Kucheriv împreună cu Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, în perioada 3-17 iulie, potrivit The Kyiv Independent.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.