Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac: „În sfârşit, Ursula von der Leyen, a cerut ferm ca România şi Bulgaria să fie acceptate în spaţiul Schengen fără întârziere!”

Europarlamentarul Eugen Tomac a salutat îndemnul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca România şi Bulgaria să fie acceptate în spaţiul Schengen fără întârziere, în discursul său privind starea Uniunii Europene rostit miercuri în faţa eurodeputaţilor reuniţi în plen la Strasbourg.

”Discursul de astăzi al Ursulei von der Leyen a fost unul mult mai apropiat de realitatea zilelor noastre. O abordare diferită, mult mai asumată şi responsabilă. Comisia Europeană a devenit în sfârşit mai pragmatică şi mai atentă la aşteptările cetăţenilor UE. În sfârşit, a cerut ferm ca România şi Bulgaria să fie acceptate în spaţiul Schengen fără întârziere. Tonul clar şi ferm poate da rezultate, dar noi, românii, avem nevoie de fapte, nu doar de mesaje pozitive”, a reacţionat Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook.

La începutul acestui an, Eugen Tomac a intentat la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) un proces împotriva Consiliului UE în cazul refuzului Consiliului JAI de a accepta intrarea României în spaţiul Schengenîn cazul neacceptării României în Schengen.

Referitor la discursul anual privind starea Uniunii, Tomac a remarcat, de asemenea, angajamentul de a susţine Republica Moldova să se integreze cât mai curând în UE, care ”devine o realitate în fiecare zi”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.