Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, trage un semnal de alarmă, în plenul PE de la Strasbourg: “IMM-urile au nevoie de măsuri concrete, nu de declarații!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat, în plenul PE de la Strasbourg, în prezența vicepreședintelui Comisiei Europene pentru Valori și Transparență, Vera Jourova, că IMM-urile au nevoie de măsuri concrete, nu de declarații!

“Doamnă comisar, trebuie să spun că sunt dezamăgită pentru că pe lucrurile pe care le-ați enumerat și pe care susțineți că doriți să le faceți pentru a ajuta IMM-urile le tot aud din anul 2014, de când sunt în acest Parlament. Despre ce reducere a birocrației vorbiți? Am avut Small Business Act pentru IMM-urile din Europa, în care trebuia ca orice act legislativ să treacă, să nu mai fie nicio povară administrativă pusă suplimentar pe IMM-uri! Avem directivă pe marginea plăților întârziate! S-au făcut în mandatul trecut studii, am arătat foarte clar că lucrurile nu funcționează! Ce doriți să faceți cu plățile întârziate, pentru că avem și aici un act legislativ?”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a menționat și faptul că s-a modificat directiva pe achiziții publice. În context, eurodeputatul PUSL a spus că a cerut ca, în directivă, în momentul modificării acesteia, să se cuprindă “clar și limpede” accesul IMM-urilor la contracte, contractele să fie fragmentate, iar plată să fie asigurată în cazul subcontractanților.

“Din păcate, nu s-a făcut nimic concret! Ce să spere IMM-urile? Pentru că auzim aceste promisiuni de ani de zile! Eu am lucrat ca IMM, am fost ministru pentru IMM-uri, sunt în intergrupul pentru IMM-uri, sunt vicepreședinte pentru Piața Internă. Vă rog să-i transmiteți doamnei președinte a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că miercuri s-a autolăudat dar, pentru rezolvarea problemelor interne pentru Piața Internă și mai ales pentru IMM-uri, nu s-a făcut nimic concret!”, a conchis Maria Grapini.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.