Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, avertizează: România poate evita să împrumute bani de la FMI, dacă reușește să atragă toți banii alocați din bugetul UE!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a avertizat în privința riscurilor încheierii unui acord cu Fondul Monetar Internațional. Potrivit eurodeputatului Grapini, România poate evita să împrumute bani de la FMI, dacă reușește să atragă toți banii alocați din bugetul UE.

Maria Grapini a reamintit modul dezastruos în care foștii miniștri ai Finanțelor au negociat în trecut cu FMI. “Și eu când eram ministru pentru IMM-uri a venit, la mine, FMI și i-am trimis, pur și simplu, la plimbare!”, a  precizat europarlamentarul PUSL, care a taxat faptul că FMI nu numai că îți împrumută bani, dar îți și impune ce să faci cu ei.

De asemenea, Maria Grapini a criticat actuala Coaliție pentru eliminarea din lege a impozitului specific la HORECA, fapt ce va conduce, în opinia sa, în trei ani, la închiderea sau la o orientare a firmelor din acestor sector către “munca la negru”.

“Sper că nu vom ajunge la un acord cu FMI. Dacă, însă, se va ajunge la acest acord trebuie să știm cum să facem acest acord. Toate acordurile cu FMI au fost prost negociate! FMI este ca o bancă ce acordă împrumuturi! Haideți să luăm toți banii de la UE și să nu ne împrumutăm de la FMI! Sper să reușim să atragem acești bani pentru că tot vorbim că avem 80 de miliarde de euro în acest exercițiu financiar. Din păcate, noi stăm cu banii la BNR, iar pentru alte sume nu am depus proiecte”, a mai spus eurodeputatul PUSL.

Nu în ultimul rând,  Maria Grapini a mai spus că, în acestă perioadă, la Strasbourg, se alocă fonduri suplimentare pentru IMM-uri. „Vreau ca și IMM-urile din România să ia din aceste sume. Haideți să nu fugim imediat la FMI!”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.