Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, trage un semnal de alarmă: Pot fi aduși bani la buget doar dacă se confiscă tot ce au acumulat necinstit unii cetățeni și unele firme!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, a precizat că pot fi aduși bani suplimentari la buget, dacă se confiscă tot ce au acumulat necinstit unii cetățeni și unele firme!

“Eu sunt de acord să se impoziteze averile. De altfel, noi, ca umaniști, am demarat și inițiativa cetățenească privind confiscarea marilor averi ale celor care nu pot demonstra că au plătit la Fisc impozite pe acestea! Cum poate avea o persoană 700 de apartamente? Cum poate avea proprietăți de lux, avioane și vapoare? Pentru că eu am muncit, până în anul 2012, în mediul privat, și nu am decât o casă? Cum poate avea un bugetar șase case, cu președintele în exercițiu în frunte? De ce să nu se inițieze o asemenea lege, și asta solicit Parlamentului să facă! Noi, ca partid, am strâns semnături, am depus inițiativă cetățenească pentru confiscarea marilor averi ilegale, dar parlamentarii pot depune un proiect în acest sens, în Legislativ. Să se verifice la Fisc, este foarte ușor, proveniența și, implicit, legalitatea acestor mari averi! Se pot aduce, astfel, foarte ușor, bani la buget!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Pe de altă parte, Maria Grapini a vorbit despre pachetul financiar pentru IMM-uri, dat de Comisia Europeană, pachet pe marginea căruia s-a discutat recent în plenul Parlamentului European de la Bruxelles. Printre alte condiții, a mai spus europarlamentarul umanist, se avansează o scădere de 25% din costurile de administrare a IMM-urilor.

Concret, eurodeputatul Grapini a solicitat guvernanților, pentru a evita închiderea IMM-urilor, să se menține actualul plafon de 500.000 de lei pentru plata unui impozit de 1%. Maria Grapini a avertizat că o scădere a acestui plafon la 300.000 de lei și o impozitare cu 3% pentru firmele care depășesc această cifră ar afecta grav IMM-urile.

“Și, ca mediul de afaceri să poată respira, trebuie să lăsăm IMM-urile să se dezvolte, mai ales după aceste crize succesive și, ca atare, nu trebuie să mergem în direcția suprataxării IMM-urilor”, a conchis Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.