Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, cere reglementarea conținutului din online, pentru a proteja copiii!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a solicitat, joi, cu fermitate, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, reglementarea conținutului din online, pentru a proteja copiii și pentru a reduce actele de violență și deviațiile comportamentale la copii.

„Astăzi este Ziua Mondială a Educației și permiteți-mi să transmit un sincer “La mulți ani!” tuturor celor care se ocupă de educația copiilor: profesori, învățători, educatori și părinți și să le dau speranța că, astăzi, chiar de Ziua Educației, noi discutăm, aici, în plenul PE, despre un lucru extrem de important și anume cum să avem o strategie eficientă pentru un internet sigur pentru copii”, a precizat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, în fapt, realitatea arată că violența a crescut în școli, ca și numărul cazurilor de suicid în rândul copiilor.

“Sunt îndemnuri, la violență, pe internet. Uitați-vă la filmele de desene animate, la conținutul lor, la limbajul personajelor din filmele de desene animate. Niciodată nu o să îi putem pune pe profesori sau pe părinți să-i supravegheze, minut cu minut, pe copii”, a adăugat, îngrijorat, europarlamentarul PUSL.

În opinia Mariei Grapini, cheia succesului este conținutul și, ca atare, în niciun caz, în actul educațional, nu trebuie să apară în online ceea ce nu este permis în offline. De aceea, este cu atât mai important, a susținut europarlamentarul PUSL, să existe o analiză serioasă în privința reglementării conținutului din online pentru copii.

“Nu trebuie să mai apară conținut cu violență, nu trebuie să mai apară îndemnuri la consumul de droguri. Alarmant este și faptul că a crescut nu numai numărul actelor de violență între elevi, dar și între elevi și profesori”, a conchis eurodeputatul umanist.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.