Gala InvesTenergy dedicată Specialiștilor. Ministrul Energiei Sebastian Burduja l-a premiat și pus în lumină pe Cornel Zeveleanu!

„Felicit InvesTenergy pentru această Gală dedicată Specialiștilor din sectorul energetic! Este o tradiție, care în România este greu de pornit și susțint în timp. Cu atât mai mult mă bucur că în această sală reuniți vocile cele mai importante din Energie și Oamenii care contează”, a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în deschiderea festivității organizată de publicația InvesTenergy.

„Fără Specialiștii din sectorul energetic nu s-ar întâmpla nimic. Oamenii sunt cea mai importantă resursă a țării, a sectorului energetic”, a sublinat ministrul Burduja.

Cornel Zeveleanu are o experiență de 21 de ani în domeniul energiei, parcurgând toate etapele profesionale, de la expert debutant și până la poziția de director general adjunct al structurii de specialitate din cadrul Ministerului Energiei. A gestionat problematicile din sectoarele gazelor naturale, țițeiului și energiei electrice. A participat activ la demersurile României pentru implementarea celui de-al treilea pachet legislativ din domeniul Energiei al Uniunii Europene în legislația românească, precum și a celorlalte acte normative europene ulterioare acestuia.

S-a implicat în demersurile de implementare a legilsației naționale privind concesionarea serviciului de distribuție a gazelor naturale. A participat la primele listări din domeniul energiei – IPO Transgaz și IPO Nuclearelectrica. S-a ocupat de operaționalizarea în cadrul ministerului a autorităților competente pentru asigurarea continuității aprovizionării cu gaze naturale, energie electrică, țiței și produse petroliere, în conformitate cu legislația europeană.

A reprezentat ministerul în Grupurile de coordonare din domeniile gazelor naturale, energiei electrice, țițeiului și produselor petroliere, care funcționează la nielul Comisiei Europene, în cadrul Directoratului General pentru Energie. De asemenea, a reprezentat ministerul în relația cu NATO pe subiectele referitoare la reziliența energetică a României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.