Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, pune „punctul pe i”: Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, are o mare problemă de credibilitate!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Declarația premierului Ciolacu potrivit căreia a fost șantajat de reprezentanții caselor de pariuri, dublată de informația potrivit căreia fratele președintei Comisiei Europene este președintele Consiliului de Administrație al grupului de pariuri sportive Superbet, a generat reacția vehementă a europarlamentarului PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D.

Potrivit eurodeputatului Grapini, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, are o mare problemă de credibilitate.

“În calitate de membru în Comisia pentru Control Bugetar (CONT) și de raportor de descărcare de gestiune a Comisiei Europene vă spun că președinta Comisiei Europene are mari probleme. Are un proces pentru că a refuzat și în cazul ombusdmanului european, dar și în cazul comisiei de control bugetar, să furnizeze informații legate de achizițiile de  vaccinuri anti-Covid, dar și să predea contractele aferente și implicit mesajele pe care le-a schimbat cu șefii Pfizer.  Ca atare, nu am votat în calitate de raportor descărcarea de gestiune a Comisiei Europene. Nici în Germania, dar nici în Parlamentul European, nu se mai bucură de susținere”, a punctat Maria Grapini, care a mai adăugat că rezultatele activității Ursulei von der Leyen au condus, pe bună-dreptate, la o scădere a credibilității sale.

Mai mult, grupul S&D și grupul stângii unite europene/stânga verde nordică vor ca președinta Comisiei Europeană să răspundă pentru acțiunile și demersurile domniei sale.

“Dacă premierul Ciolacu a făcut afirmații publice în privința unui șantaj- și eu cred că un premier nu poate face aceste afirmații dacă nu are probe concrete- situația este, în mod cert, gravă. În privința legăturii între anumite case de pariuri și fratele președintei Comisiei Europene solicit ca comisarii de resort să verifice ce se întâmplă pe piața pariurilor din România și ce rol joacă acesta!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.