Joe Biden a ajuns în Israel. Preşedintele american va reafirma solidaritatea Statelor Unite cu Israelul!

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a ajuns miercuri în Israel. Aeronava Air Force One a aterizat pe Aeroportul din Tel Aviv în jurul orei 11:00.

Vizita președintelui american este un semn de solidaritate în fața atacului executat de mișcarea teroristă palestiniană Hamas și are rolul printre altele de a debloca livrarea de ajutoare în Fâșia Gaza, aflată sub asediu de mai bine de o săptămână de armata israeliană și unde OMS prefigurează un dezastru umanitar.

Vizita oficială a liderului de la Casa Albă a fost anunțată de şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, la finalul unei nopţi de discuţii maraton cu premierul Benjamin Netanyahu, la Tel Aviv, într-un moment în care Iranul a ameninţat cu o posibilă „acţiune preventivă” împotriva Israelului dacă ţara îşi menţine planurile de ofensivă terestră împotriva organizaţiei teroriste din Fâşia Gaza.

„Preşedintele Biden vine aici într-un moment critic pentru Israel. Preşedintele va reafirma solidaritatea Statelor Unite cu Israelul”, a declarat Antony Blinken, la Tel Aviv.

De asemenea, tot miercuri, după ce va efectua vizita de solidaritate în Israel, Joe Biden va merge și în Iordania.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, liderul de la Casa Albă se va întâlni la Amman cu regele Abdullah al Iordaniei, dar şi cu preşedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi şi cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, pentru a discuta despre situaţia umanitară din Gaza.

Vizita lui Joe Biden are loc la doar câteva ore după ce sute de oameni și-au pierdut viața în urma unui atac israelian efectuat asupra unui spital din Fâșia Gaza.

Într-un clip video ajuns viral pe internet se vede cum flăcările cuprind holurile spitalului al-Ahli. Ministerul Sănătății din Gaza a transmis că în total sunt 500 de morți. Sute de persoane din Gaza s-au adăpostit de bombardamente în spitale, după ce Israelul a cerut locuitorilor din oraș și zonele din apropiere să se evacueze în sudul Fâșiei Gaza.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.