Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, participă, luni, la Conferința Internațională „Europa fără frontiere interne: dimensiuni politice si instituționale ale aderării României la spațiul Schengen”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, participă astăzi la Conferința Internațională „Europa fără frontiere interne: dimensiuni politice si instituționale ale aderării României la spațiul Schengen”.

Manifestarea, organizată de Sucursala Iași a Fundației Colegiului Național de Apărare (FCNAp), în parteneriat cu Primăria municipiului Iași se desfășoară în Sala Voievozilor din Palatul Culturii (Complexul Muzeal Național Moldova).

Susținătoare ferventă a aderării țării noastre la Spațiul Schengen, eurodeputatul Grapini s-a remarcat în numeroase luări de poziție adoptate în plenurile PE de la Bruxelles și Strasbourg, dar și în comisiile din care face parte, prin susținerea interesele și drepturilor României și ale românilor. Intervențiile Mariei Grapini pe tema aderării României la Schengen, în fața comisarilor europeni și chiar  a președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen sunt cunoscute.

La manifestare, mai sunt prezenți: Ion Mircea Pașcu, fost vicepreședinte al Parlamentului European, Titus Corlățean, senator, Președintele Comisiei de politică externă din Senatul României şi Eugen Tomac, membru al Parlamentului European.

Ediția din acest an marchează continuarea și dezvoltarea eforturilor FCNAp – sucursala Iași de a cultiva dialogul între instituțiile guvernamentale, comunitățile de specialiști și societatea civilă, pe teme de actualitate.

Potrivit organizatorilor, manifestarea continuă seria deschisă în octombrie 2021 (o conferință cu tema „Afganistan: două decenii de prezență NATO”) și continuată în octombrie 2022 („NATO și războiul din Ucraina: reechilibrare geografică și consolidare instituțională”). „Sperăm că, pornind de la experiența acumulată, vom reuși să oferim publicului ieșean un eveniment interesant și, totodată, să contribuim la dezbaterea națională pe tema aderării României la spațiul european de liberă circulație”, spun organizatorii.

Printre cei care iau cuvântul, se numără general-maior Gabriel Anghel, delegat din partea Ministerului Apărării Naționale, general-locotenent Corneliu Postu, Director al Statului Major al Apărării, Ministerul Apărării Naționale. De asemenea, în cadrul evenimentului, au loc mai multe intervenții online, printre care cea a lui Wojtek Kalocinski, adjunctul Șefului Departamentului „Guvernanță Schengen” din Directoratul General Afaceri Interne – Comisia Europeană, comisar Șef de Poliție, Prof. dr. Sergiu Vasile, Academia de Poliție „Al. I. Cuza”, București, Victor Negrescu, membru al Parlamentului European, Nicoleta Pauliuc, senator, Președintele Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României și Corina Crețu, membră a Parlamentului European, fost Comisar european.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.