Patronii „azilelor groazei” din Voluntari, frații Godei, plasați în arest la domiciliu!

Patronii „azilelor groazei” din Voluntari, frații Ștefan și Daniel Godei, precum și fostul șef al Protecției Copilului Ilfov, Andrei Răzvan Țicu sunt pe cale să fie eliberați din pușcărie, după ce Tribunalul București le-a înlocuit joi, 26 octombrie, măsura arestului preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Frații Godei scapă de pușcărie, după ce un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a decis să le înlocuiască lor și altor 7 inculpați măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar și arestului la domiciliu.

Hotărârea Tribunalului București nu este definitivă, fiind atacată de procurorii DIICOT la Curtea de Apel București. Nu este pentru prima oară când instanța de fond îi eliberează pe frații Godei, o hotărâre similară fiind desființată de Curtea de Apel în luna septembrie.

„Instanta dispune, pentru inculpații Godei Ștefan-Cristian, Godei Daniel și Țicu Andrei-Razvan, înlocuirea masurii arestării preventive cu masura arestului la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile de la data rămânerii definitive.
Pentru inculpatii Cărăulașu Ioana-Andreea, Tudorancea Cristina, Costescu Claudia, Trifu Gheorghița, Anghel Catalina, Cristea Alexandru și Dragomir Ioana s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile de la data rămânerii definitive”, se arată în decizia Tribunalului București.

Godei Ștefan Cristian și fratele său Daniel sunt principalii beneficiari ai sumelor de bani rezultate din exploatarea persoanelor aflate în stare de vulnerabilitate, scopul patrimonial fiind mobilul care a stat la baza constituirii grupului infracțional organizat, iar mecanismul infracțional gândit și operaționalizat de acesta și fratele său alături de numita Cărăulașu Ioana Andreea, a fost cel al exploatării persoanelor profitând de starea acestora de vulnerabilitate.

Membrii grupului infracțional organizat condus de Godei Ștefan Cristian au obținut de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din cadrul primăriilor unor localități din județului Ilfov prin încasări efectuate de aceste instituții în conturile Asociației „Sf. Gabriel cel Viteaz”, un total de 3.763.869 lei în perioada 25.11.2021 – 08.06.2023.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.