Ursula von der Leyen vrea rectificarea bugetului Uniunii Europene!

Șefa Comisiei Europene vrea rectificarea bugetului Uniunii Europene. Ursula von der Leyen vrea mai mulți bani în contextul războiului din Israel cu Hamas, a continuării războiului Rusiei în Ucraina și a crizelor umanitare din Gaza și țara invadată de trupele ruse.

„Vedem că războiul rus din Ucraina face ravagii. Vedem că oribilele atacuri teroriste ale Hamas asupra Israelului dăunează acum şi poporului palestinian şi riscă să destabilizeze regiunea. Migranţii sunt împinşi de război şi de conflict să caute o viaţă mai bună şi vin în număr din ce în ce mai mare pe ţărmurile noastre. Cu toate aceste provocări, Uniunea Europeană trebuie să reacţioneze şi să acţioneze unită şi hotărâtă”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înaintea reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, de joi, în fața jurnaliștilor.

Comisia Europeană acţionează decisiv prin ajutorul continuu acordat Ucrainei pentru a rezista în fața agresiunii Rusiei. Acordăm ajutor umanitar crucial pentru civilii din Gaza și colaborăm strâns cu toate statele membre pentru gestionarea migrației. Dar toate acestea au nevoie de finanţare”,  a anunțat Ursula von der Leyen.

„Acesta este motivul pentru care am propus o revizuire a bugetului UE, pentru a putea finanţa aceste sarcini foarte importante. Acest lucru va fi discutat în cadrul acestui Consiliu European”, a adăugat șefa Comisiei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.