Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, a vizitat Târgul de Carte Gaudeamus de la Timișoara: Oare școala nu ar trebui să ducă elevii să viziteze acest târg important și să vadă oferta de carte?

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Susținătoare a culturii și a valorilor românești, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a vizitat duminică Târgul de Carte de la Timișoara.

Ultima zi a Târgului de Carte de la Timișoara! Am vizitat standurile editurilor și am discutat cu persoanele care doreau să prezinte cărțile și, din păcate, nu aveau cui!

Oare nu ar putea să se implice mai mult administrațiile locale? Cum să-și vânda scriitorii cărțile?

Școala nu ar trebui, oare, să ducă elevii să viziteze acest important Târg și să vadă oferta de carte?

Ministerul Educației achiziționează cărți total neadecvate ca și conținut și le distribuie în școli, în loc să vadă oferta și să selecteze cărți pentru fiecare categorie de vârstă, care să-i ajute pe adolescenți și nu să-i deruteze!

Ca antreprenor dar și cititor, am mers la multe târguri de carte, dar acesta mi se pare cel mai trist târg! O fi de vină ploaia?”, a punctat eurodeputatul Grapini, la finalul vizitei.

În perioada 1-5 noiembrie, la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara, s-a desfășurat Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, ajuns la ediția cu numărul 13.

Acest important Târg de Carte a fost deschis pe 1 noiembrie, ziua în care Radio România, organizatorul evenimentului, a împlinit 95 de ani de existență neîntreruptă. 40 de participanți, reprezentând câteva dintre cele mai active domenii din industria cărții și a materialelor educative – edituri, agenții de difuzare de carte românească și străină, producători și distribuitori de jocuri educaționale și muzică, le-au propus timișorenilor cele mai recente apariții editoriale, bestseller-uri și titluri în curs de afirmare, oferte și pachete speciale.

Târgul de Carte, organizat la Timișoara, Capitală Culturală Europeană, a adus și în ultima zi de desfășurare, prezentări de carte, sesiuni de autografe și dezbateri.

Iubitorii de lectură prezenți la Târg au căutat cu interes cărți de dezvoltare personală, iar autorii au venit cu povești de viață.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.