DAN AIR se dezice de demersul autorităților locale și centrale de demitere a directorului Aeroportului Internațional Ghimbav Brașov

Demersul a fost declanșat de retragerea DAN AIR de pe aeroportul din Brașov.

Mutarea operațiunilor companiei aeriene românești DAN AIR, de la Brașov, la Bacău, a generat un val de nemulțumiri, atât în rândul pasagerilor, cât și în rândul autorităților care trebuiau să faciliteze transportul aerian pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Rămase cu o singură companie aeriană și fără niciun operator bazat la Brașov, autoritățile centrale și locale au început căutarea vinovaților și au decis că directorul Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, ar trebui să fie demis. DAN AIR se dezice de acest demers, nu are nicio implicare în această decizie și consideră că problemele aeroportului din Brașov (orarul de zbor redus și lipsa dotărilor pentru operare în condiții de vizibilitate redusă) nu se vor rezolva prin asemenea decizii.

După ce, pe data de 31 octombrie, DAN AIR a anunțat renunțarea la operațiunile de pe Aeroportul Internațional Ghimbav din Brașov, operatorul aerian a oferit public explicații cu privire la premisele care au făcut ca aeroportul din Brașov, o investiție așteptată de 15 ani, în care s-au investit 120 de milioane de euro bani publici, să devină neprofitabilă.

DAN AIR a evidențiat în nenumărate rânduri faptul că deciziile arbitrare ale autorităților centrale, lipsa de coordonare între acestea și autoritățile locale, lipsa de viziune și sens în eficientizarea activității aeroportului, transformă această investiție cu potențial strategic uriaș, într-una ineficientă și pune în pericol dezvoltarea economiei locale a Brașovului.

“În final cei care au de suferit sunt pasagerii, economia locală și DAN AIR care de bună credință la fel ca brașovenii, au investit într-un proiect ce avea să-și piardă aripile la scurt timp de la decolare. Ne folosim de această ocazie pentru a ne cere încă o dată scuze pasagerilor care și-au pus încrederea în DAN AIR pentru a-i duce acasă și ne pare rău că nu putem rămâne în linia întâi pentru a lupta alături de brașoveni, însă promitem că vom continua eforturile pentru deschiderea aeroportului Brașov și ne vom întoarce imediat ce aeroportul va funcționa în mod eficient.”, a declarat Matt Ian DAVID, CEO-ul companiei DAN AIR.

Demiterea directorului Alexandru Anghel, în schimbul rămânerii DAN AIR la Brașov

Prima soluție oferită de autoritățile centrale după anunțul DAN AIR de părăsire a Brașovului a fost demiterea directorului Aeroportului Internațional Ghimbav Brașov, Alexandru ANGHEL, în schimbul rămânerii DAN AIR la Brașov.

Am sunat și întrebat personal dacă demiterea directorului Alexandru ANGHEL ne-ar determina să ne răzgândim și să rămânem la Brașov. Am fost surprins să aflu că cea mai bună soluție venită de la o furnizorul de servicii de trafic aerian ROMATSA, entitatea care însăși a data peste cap planurile Brașovului, este demiterea directorului aeroportului. O demitere nu va rezolva problema de fond a aeroportului. DAN AIR își dorește să revină la Brașov în momentul în care acest aeroport va fi complet funcțional, pentru că vă reamintesc, DAN AIR a înregistrat, în actualele condiții de operare, pierderi de 2,6 milioane de euro. Piedicile puse atât Aeroportului Internațional Brașov cât și companiei DAN AIR nu sunt de la autoritățile locale, ele fiind singurele interesate ca aeroportul Brașov să fie operabil 24/7, fiind singurul mod în care un aeroport debutant poate fi atractiv. Toate piedicile au fost puse de către autoritățile centrale, în speță ROMATSA care nu permite funcționarea aeroportului cu un program extins din lipsa controlorilor de trafic aerian coroborată cu decizia nefastă de a plasa turnul virtual al Brașovului la Arad, un aeroport fără niciun fel de viitor unde există foarte puțini controlori disponibili. Așadar, DAN AIR se dezice total de demersul abuziv al instituțiilor centrale și nu crede că un singur om este responsabil pentru situația de la Brașov, ba chiar mai mult, îl susținem pe domnul ANGHEL pentru rămânerea în funcție pentru că acesta cunoaște cel mai bine situația aeroportului din Brașov și factorii externi iliciți care au condus la prezenta situație”, a mai declarat Matt Ian DAVID, CEO-ul companiei DAN AIR.

DAN AIR va avea ultimul zbor cu aterizare pe Aeroportul Internațional Ghimbav Brașov pe data de 9 Noiembrie, atunci când cursa Stuttgart-Nuremberg-Brașov va ajunge pe aeroport în jurul orei 15:30. Apoi operațiunile companiei aeriene vor fi mutate complet pe Aeroportul Internațional “George Enescu” din Bacău.

Echipa DAN AIR

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.