Va fi deblocat programul Casa Verde Fotovoltaice 2023?

Programul Casa Verde Fotovoltaice este suspendat, în continuare, în urma deciziei Curții de Apel Oradea. Dar Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) caută soluții alternative prin care să grăbească procesul, astfel încât beneficiarii să-și poată instala cât mai repede panourile fotovoltaice în gospodării.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că AFM va propune în cursul zilelor următoare mai multe scenarii posibile pentru deblocarea programului Casa Verde Fotovoltaice 2023. Una dintre soluțiile luate în calcul este lansarea unui nou apel de proiecte, însă ministrul mediului speră că nu se va ajunge la o astfel de soluție.

”Casa Verde Fotovoltaice este în continuare suspendat de Curtea de Apel Oradea. Am rugat conducerea AFM să vină foarte rapid cu o serie de propuneri în care să testăm anumite scenarii. Dacă se lungește foarte mult procesul, pentru că avem recurs la Înalta Curte, să vedem exact cum putem debloca acest program.

Mă aștept în următoarele zile să avem niște propuneri concrete. Fie să așteptăm să ne judecăm, fie să reluăm cumva programul fără a pune oamenii pe drumuri din nou; cu alte cuvinte, toți cei care au aplicat deja să folosească documentele deja depuse și să reluăm cumva programul cu speranța că îl vom debloca.

Ca ultimă soluție extremă, la care vreau să nu ajungem niciodată, este lansarea unui nou apel. Nu o să pot aștepta la nesfârșit ca aceste procese să se termine. În fiecare zi care trece, în care românii nu au panouri solare pe casă, facturile acestora sunt mai mari decât ar fi putut fi. Repet, ca soluție extremă, putem să lansăm un nou program, dar eu sper că clarificăm acest lucru foarte repede. E vorba de un proces, nu vreau să comentez deciziile instanței, dar deocamdată acest program este suspendat”, a spus Mircea Fechet, citat de agro-tv.ro.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Paul spune

    Am investit 2mii euro pentru bransament trifazic in vederea instalarii a 8kwp panouri, acestea fiind singurul motiv si consumator/producator trifazic pe care l-as detine. Daca nu mai prind banii in eventualitatea in care se lanseaza un nou apel, cine imi plateste investitia care mie imi e inutile fara panouri? Ministrul ungur sa aiba grija ca se lasa cu procese din partea noastra, a clientilor finali care am reusit sa accesam programul si din partea firmelor care au blocate sumi mari de bani in programul guvernat de el. Isi bate joc de ROMANIA!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.