Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, critică rezultatele summitului UE-SUA și cere, încă o dată, ridicarea vizelor pentru români!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a criticat, în plenul PE, rezultatele summitului UE-SUA în contextul în care acesta nu a adus rezultate concrete în direcția îmbunătățirii relațiilor comerciale între cele două părți.

„Sunt rezervată în privința rezultatelor acestui summit. Recent, am făcut o vizită în calitate de vicepreședinte a comisiei pentru piață internă și protecția consumatorilor (IMCO), au mai fost prezente și alte comisii, a existat foarte mult dialog, dar să ne amintim, că în mandatul trecut, în administrația Trump, nu am putut să finalizăm Parteneriatul transatlantic pentru comerț și investiții (TTIP-ul). Speranța mea, ca și a multora, era ca în administrația Biden să reușim să finalizăm acest acord transatlantic, lucru care până acum nu s-a întâmplat!”, a punctat eurodeputatul Grapini, în prezența vicepreședintei Comisiei Europene pe Valori și Transparență, Vera Jourova, și al reprezentantului președinției Consiliului UE, Angeles Moreno Bau, secretar de stat pentru afacerii externe și globale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Uniunii Europene și Cooperării al Spaniei.

Deși a apreciat faptul că există un un Consiliu Comercial și Tehnic între SUA și UE,  Maria Grapini și-a exprimat dezamăgirea că se va ajunge la un nou ciclu de alegeri în SUA fără rezultate concrete în relația dintre cele două părți.

“Este foarte bine că s-a menționat aici și ridicarea vizelor, dar țara mea, România, nu este beneficiară a ridicării vizelor și asistăm, din păcate, doar la simple declarații care nu sunt acoperite de fapte. Cred că pe acest lucru trebuie să punem accent!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.