Sebastian Burduja nu mai acceptă ca românii să fie furați la facturi. Ministrul Energiei anunţă amenzi fără precedent din cauza tarifelor nejustificat de mari!

Sebastian Burduja anunţă că sunt în derulare controale la furnizorii de gaze privind preţurile. Din informaţiile pe care le deţin, există un nivel fără precedent al sancţiunilor.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are în desfăşurare controale la furnizorii de gaze naturale care menţin în mod nejustificat tarifele la un nivel ridicat. Burduja susţine că are informaţii potrivit cărora sancţiunile aplicate acestor companii sunt la un ”nivel fără precedent”.

Întrebat, luni, dacă a solicitat, aşa cum anunţa în 16 octombrie, controale la furnizorii de gaze naturale suspectaţi să menţin în mod nejustificat preţurile ridicate, ministrul Energiei a afirmat că sunt în desfăşurare acţiuni de control în acest sens.

”Sunt în acţiuni de control. Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei are mai multe capitole deschise, cu mai mulţi furnizori, şi, din informaţiile pe care le deţin şi care vor fi publice, cred, în următoarea perioadă, există un nivel fără precedent al sancţiunilor, dar ăsta este subiect pe care ANRE-ul îl va lămuri”, a afirmat Sebastian Burduja.

Burduja a adăugat, referindu-se la aceste controale, că le-a solicitat celor de la ANRE ”să fie necruţători”.

Ministrul Energiei anunţă că se lucrează la reînnoirea schemei de ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi pentru marii consumatori industriali de energie electrică / Ar urma să beneficieze până la 200 de companii
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, anunţă, luni, că se lucrează la reînnoirea schemei de ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi care se adresează marilor consumatori de energie electrică din industrie. În prezent, documentaţia este în proces de avizare. De acest sprijin ar urma să beneficieze până la 200 de companii româneşti din industrie.

”Cu toţii ne dorim o Românie care îşi păstrează industria în ţară, locuri de muncă, producţie şi să vedem fum pe coşuri, cum se spune. Ministerul Energiei are un instrument la dispoziţie, permis de Comisia Europeană, care înseamnă ajutor de stat pentru plata certificatelor verzi pe care aceste companii industriale ar trebui să le plătească. Această schemă este reînnoită, actualmente, de Ministerul Energiei, este într-o etapă de avizare. Discutăm de până la 150 de milioane de euro pe an pentru până la 200 de companii româneşti din industrie (…) Practic, ca urmare a acestei scheme, aceste companii vor plăti doar 15% sau 25% din certificatele verzi pe care în mod normal ar trebui să le plătească”, declarat Sebastian Burduja, luni, într-o conferinţă de presă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.