ANAF, încasări record în luna octombrie. Peste 40 de miliarde de lei, încasate!

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a colectat în octombrie peste 40 de miliarde de lei, o sumă record pentru această lună. Aceste încasări istorice sunt similare cu cele din iulie, o lună cu încasări mar la Fisc.

Conform unui document cu programul lunar de încasări pentru anul 2023, ANAF ar fi trebuit să aducă la buget în octombrie 40,9 miliarde de lei, scrie profit.ro.

Deși suma încasată de ANAF în luna octombrie este una record, nu se știe încă dacă angajații instituției au făcut planul sau a redus rămânerea în urmă față de programul care a apărut în spațiul public în urmă cu ceva timp.

Rezultatul remarcabil din octombrie pare că mai spală rușinea ANAF, care în acest an a colectat constant sub program, într-o oarecare măsură din cauza evoluției economiei, punând astfel presiune pe bugetul statului.

În ultima perioadă, foarte mulți politicieni au cerut schimbarea conducerii Fiscului, din cauza rezultatelor slabe sub programul de încasări stabilit la început de an.

De asemenea important: O colectare mai bună în octombrie ar contribui la stabilizarea finanțelor statului.

La fel ca și luna iulie, luna octombrie, este o lună în care ANAF are programate încasări record, inclusiv ca urmare a plăților eferente trimestrului încheiat.

În primele nouă luni ale anului, ANAF a înregistrat un minus la colectare, dar și o rămânere în urmă față de plan, de aproximativ 16,4 miliarde de lei. Mai mult, Vama (AVR) avea un minus de circa 4,7 miliarde de lei. Totalul colectării sub program la cele două instituții, ANAF și AVR, era astfel de circa 21 miliarde de lei.

Recent, liderii coaliției de guvernare  au anunțat că Ministerul Finanțelor va prezenta un nou pachet de măsuri pentru creșterea veniturilor și combaterea evaziunii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.