Deputații italieni interzic producerea și folosirea alimentelor concepute în laborator

Camera Deputaților din Italia a aprobat o lege care interzice producerea și folosirea alimentelor concepute în laborator. Între timp, fermierii furioși s-au confruntat cu un grup de parlamentari care se opuneau acestui proiect de lege.

Propunerea de a interzice carnea de laborator, deja aprobată de Senat, a trecut cu 159 de voturi „pentru” și 53 „împotrivă”. Proiectul de lege interzice utilizarea, vânzarea, importul și exportul de alimente și furaje produse „din culturi celulare sau țesut derivat din animale vertebrate”.

Fabricile care aceste reguli privind carnea de origini științifice, și nu naturale, pot fi amendate cu până la 150.000 de euro și riscă să fie închise, în timp ce proprietarii își pot pierde dreptul de a obține finanțare publică timp de până la trei ani. Propunerea ministrului Agriculturii Francesco Lollobrigida este considerată ca fiind o parte a unei acțiuni mai ample condusă de coaliția de dreapta cu scopul de a proteja tradiția.

Pe măsură ce dezbaterea din parlament era în desfășurare, între demonstranții grupului de lobby agricol Coldiretti și doi parlamentari de opoziție au izbucnit tensiunile. Unul dintre parlamentari chiar a susținut că președintele grupului de lobby, Ettore Prandini, l-a agresat. Asociația agricolă Coldiretti a lăudat mișcarea împotriva „alimentului sintetic”, declarând că este necesară o interzicere coordonată de reguli stricte pentru a proteja producția casnică „de atacurile companiilor multinaționale”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.