Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, revoltat: Președintele Iohannis este al României doar pe hârtie! Nu a făcut nimic bun pentru români!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a criticat dur așa-zisele vizite externe efectuate de președintele Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, în mai multe state din Africa.

„Președintele este al României doar pe hârtie! Nu a făcut nimic bun pentru români! Cred că Klaus  Iohannis este singurul președinte care a plecat în deplasări externe doar împreună cu soția. Sincer, nu știu, în tot acest timp. cu cine au făcut școală elevii de la liceul la care predă doamna Carmen Iohannis. În orice caz, să îți bagi joc de banii românilor și de români, să sfidezi, este inadmisibil. Eu cred că românii se simt insultați de comportamentul președintelui!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

În sprijinul afirmațiilor sale, Maria Grapini a dat ca exemplu perioada în care, ca om de afaceri, a mers, în calitate de invitat în delegația președintelui, în foarte multe vizite externe. Și, în aceste deplasări, a mai spus eurodeputatul umanist, oamenii de afaceri ”nu mergeau să se plimbe, ci aveau programate, punctual, întâlniri importante”.

„De acord, a fost votat de milioane de români, dar asta nu înseamnă, în niciun caz, că ai dreptul să îți bagi joc de cetățeni. Nu s-a dus niciodată la un cămin sau o școală de copii sărăci. Este președintele României și ar trebui să se implice activ în susținerea românilor, în special a celor nevoiași”, a mai menționat Maria Grapini.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul PUSL a adus clarificările necesare în privința solicitărilor unor parlamentari care i-au cerut premierului Ciolacu să ceară explicații președintelui Iohannis referitore la banii cheltuiți în aceste vizite.

„Premierul, Guvernul, nu pot să ceară explicații președintelui în privința banilor cheltuiți în diferite vizite. Acest lucru poate fi cerut, cel mult, de Parlament. Guvernul nu este șeful președintelui. Președintele poate da explicații în fața Parlamentului dar, în niciun caz, nu este obligat să se justifice în fața Guvernului”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Ungureanu Valentin spune

    Realizări zero Președintele României!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.