Eurodeputatul Maria Grapini trage un semnal de alarmă în plenul PE: Este nevoia ca UE și statele membre să asigure condițiile necesare pentru ca toți copiii să crească alături de părinți!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini a susținut, luni, într-o intervenție tranșantă, în Parlamentul European, de Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor, nevoia de a se asigura condițiile necesare pentru ca toți copiii să crească alături de părinți!

“Au trecut 34 de ani de când s-a declarat Ziua Internațională a Drepturilor Copiilor. Și cum stăm astăzi? Avem cinci milioane de copii în sărăcie. Și nu vorbesc acum de criză, de pandemie, de război, și trag un semnal de alarmă în contextul în care în acești 34 de ani s-a adâncit criza legată de drepturile copiilor. Și nu mă refer doar la faptul că sunt copii care, astăzi, mănânca mai puțin sau dorm în mai puțină căldură. Mă refer și la faptul că de multe ori copii sunt smulși, abuziv, din mijlocul familiei și nimic nu este mai de preț decât dragostea mamei,  a părinților”, a punctat eurodeputatul Grapini, care a reiterat necesitatea că atât Uniunea Europeană, cât și statele membre trebuie să urmărească cu atenție această situație alarmantă și să identifice soluțiile aferente.

De asemenea, Maria Grapini a precizat că, în calitatea sa de europarlamentar, s-a ocupat, în numeroase rânduri,  de rezolvarea unor cazuri în care copii români au fost luați din mijlocul propriilor familii, abuziv, de instituții ale diverselor state și care au fost recuperați de familii după trei, patru, chiar cinci ani. Copiii au rămas, din păcate, cu traume în urma acestor situații, a avertizat eurodeputatul PUSL.

„De ce au fost luați acești copii? Pe motive închipuite pentru că, nu putem să omitem că, în multe cazuri, familia este săracă. Dar haideți să intervenim ferm și să punem punct acestor abuzuri și să asigurăm părinților locuri de muncă decente pentru ca acești copii să crească fericiți în mijlocul familiei și nu în acele centre și instituții ale statului care nu pot suplini, în niciun caz, familia”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.