Vești proaste pentru români. Facturile la energie electrică vor crește de la 1 ianuarie 2024!

Tarifele de distribuţie a energiei electrice ar putea creşte cu 6%, de la 1 ianuarie 2024. Declaraţia a fost făcută luni de Gabriel Andronache, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Tarifele de distribuţie a energiei electrice ar putea creşte cu 6% de la 1 ianuarie, a declarat, luni, Gabriel Andronache, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Am avut mai multe discuţii cu distribuitorii. Din punctul lor de vedere sunt mai multe solicitări pentru anumite activităţi pe care le desfăşoară, pentru care ar dori bani mult mai mulţi.

De asemenea, şi ei, la rândul lor puteau să facă investiţiile un pic mai calculat, în special pe zona aceasta de transport, astfel încât reţeaua, dacă ar fi fost dezvoltată şi întărită etapizat, nu exista această presiune în momentul de faţă realizată de către prosumatori”, a menţionat Gabriel Andronache, la o conferinţă de specialitate organizată de Ziarul Financiar.

Întrebat dacă există o estimare a creşterii tarifelor de distribuţie la energie electrică pentru 1 ianuarie, valabile pentru anul următor, el a precizat că „va fi în jur de de şase procente”.

Tarifele de distribuție reprezintă aproximativ 10% din valoarea finală a unei facturi, ceea ce înseamnă că impactul real asupra consumatorului casnic ar fi de 0,6%.

Autorităţile au promis, luna trrecută, că tarifele pentru energie electrică și pentru gazele naturale vor fi plafonate până la finalul lunii martie 2025, prin urmare vom plăti facturi mai mici.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.