Reputatul neurochirurg, Leon Dănilă, (ne) spune care sunt cele trei reguli de aur pentru a menține un creier sănătos!

Numit de mulți drept “sculptorul de creiere”, după ce a studiat toată viața acest organ, Leon Dănăilă a explicat ce putem face pentru a-l menține sănătos cât mai mult timp.

Leon Dănăilă a spus care sunt cele trei reguli de aur pentru a menține un creier sănătos. Este bine să respecți aceste obiceiuri pentru a preveni diverse probleme de sănătate.

Cunoscutul neurochirurg este unul dintre cei mai buni din domeniu din toată lumea și a dezvăluit ce obicei e bine să respecți pentru a avea un organism sănătos.

Numit de mulți drept “sculptorul de creiere”, după ce a studiat toată viața acest organ, Leon Dănăilă a explicat ce putem face pentru a-l menține sănătos cât mai mult timp.

Leon Dănăilă a explicat, în emisiunea moderată de Denise Rifai, cum funcționează creierul, organ care se transformă, de-a lungul timpului. Pentru a apărea noi neuroni, e nevoie de activități pentru a menține mintea activă.

De asemenea, trebuie să avem grijă și la alimentație și să avem o dietă sănătoasă, care să conțină și pește. Odihna reprezintă un alt aspect important, de care trebuie să ținem cont.

Mai exact, e nevoie de cel puțin 7 ore de somn pe noapte pentru a ajuta la menținerea unui creier sănătos, după cum a explicat cunoscutul neurochirurg.

Totodată, este esențial să facem mișcare regulat. Nu este nevoie neapărat de sală, ci și de plimbări în natură sau exerciții fizice acasă. Acestea vor contribui la o stare generală de sănătate.

Un alt aspect important este cunoașterea. Pentru a antrena creierul, e nevoie să fii în permanență în contact cu noutăți. E bine să faci activități noi, care te ajută să-ți menții creierul tânăr.

“Trebuie exerciții fizice, trebuie să fii în contact cu tot ce este nou, trebuie să ai o mulțime de provocări, trebuie să ai un regim alimentar foarte sănătos. Regimul alimentar mediteraneean de obicei, cu pește, cu fructe de mare.

Trebuie să ai un somn foarte bun, să dormi cel puțin 7 ore pe noapte, creierul are nevoie de odihnă. Și trebuie să fii mereu în contact cu noutăți ca să antrenezi creierul ca și un sportiv care își antrenează mușchii”, a spus medicul cadrul emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.