Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant: Persoanele cu venituri mici trebuie protejate în cazul creditelor de consum!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reiterat necesitatea ca persoanele cu venituri mici trebuie protejate în cazul creditelor de consum.

Potrivit eurodeputatului Grapini, informațiile false referitoare la creditele de consum vor fi sancţionate.

„Îți dau credit, plătești când vei putea, e o dobândă atrăgătoare! În această modificare de directivă este spus foarte explicit că această campanie înșelătoare-în a da cetățeanului, care e strâns cu ușa și are nevoie de un credit de consum, informații care să-l tenteze și după aia tu să nu respecți ce ai spus inițial-va fi de acum aspru sancționată”, a punctat Maria Grapini.

De asemenea, eurodeputatul PUSL a mai spus că prin modificarea Directivei privind creditele de consum se elimină, practic, creditele personalizate!

„Dacă este un credit de consum, înseamnă că oamenii cu venituri mici apelează la acest tip de credit și, în context, trebuie să le oferim toate informațiile de la bun început”, a adăugat europarlamentarul umanist, care a salutat faptul că, în sfârșit, s-a eliminat discriminarea care exista referitoare la creditele de consum.

Reamintim faptul că Maria Grapini a precizat, recent, în cadrul unei intervenții tranșante în plenul PE de la Strasbourg, în privința creditelor de consum, că acestea sunt pentru oamenii cu veniturile cele mai mici și respectivii consumatori trebuie să fie protejați de inducerea în eroare de către furnizorii de credite.

“Creditele de consum nu sunt pentru cei bogați. Creditele de consum sunt pentru oamenii care au nevoie, așa cum spune și numele creditului, de sume mici, pentru consum. Ei trebuie protejați și mă surprinde că au fost colegi aici care au spus că nu este nevoie ca acești oameni să fie protejați”, puncta eurodeputatul Grapini.

În context,  Maria Grapini a avertizat în privința capcanelor generate de publicitatea falsă, neadevărată, care îi atrage, în special pe cei cu venituri mici, care au nevoie să împrumute o sumă de bani. Există numeroase situații, a mai spus europarlamentarul PUSL, în care cetățenii observă că, în timpul derularării contractului, li se schimbă unilateral condițiile de creditare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.